Pokerkultur

Alla stora hobbies eller intressen får för eller senare stämpeln som en kultur. När flera människor andas och lever för en specifik sak så skapar de en kultur. Och i och med populariteten av poker har det skapats mycket kultur och popkultur kring detta. 

Film

Poker har figurerat och uppgjort huvudhandlingen i ett flertal filmer i flera årtionden. Nu senast kan man säga att en av storfilmerna i pokervärlden har varit filmatiseringen av Stu Ungars liv. Han växte upp med sin far som var en bookmaker, alltså som hade hand om vadslagningar och liknande. Tack vare denna uppväxt lärde han sig att läsa av ansiktsuttryck och kunde se en bluff på miltals avstånd. Detta ledde till en spektakulär karriär inom pokervärlden där han hade både sina upp- och nedgångar.

Förutom sådana här filmer hade även gjorts dokumentärer om pokerspelande. En sådan är ”All In”. Man listar ut varför poker har blivit så stort och populärt att spela och titta på från förr i tiden då nästan ingen vill se en grupp människor spela kort på teven. Vi rekommenderar varje pokerfantast att hitta åt dokumentären och ta sig en titt.

Nätkulturen

På nätet lever poker sitt egna liv. Det finns hundratals svenska sajter som erbjuder pokerspelande. Det finns pokerskolor, onlinekurser och böcker för dem som vill lära sig och förbättra sitt spel. Poker är också en av de roligare casinospelen att köra eftersom man inte alltid behöver satsa pengar för att det ska vara spännande och roligt.