Kultur i Stockholm

Vår svenska huvudstad är verkligen en stad som bjuder på mycket kultur för den som önskar. Med en uppsjö av olika museer, gallerier och annat har man inga problem att få sin kulturella hunger mättad när man befinner sig i staden. Dessutom finns i Stockholm gott om både teaterscener och musikscener, såväl stora som små. Här nedan följer några tips på lite olika typer av kulturella begivenheter som man finner i Stockholm.

Museer i Stockholm

Museer av olika slag råder det som sagt ingen brist på i Stockholm. Vill man så kan man i princip sysselsätta sig med att gå på museer en hel vecka i sträck. Gillar man konst bör man absolut avlägga ett besök på Nationalmuseum som inhyser över 600 00 olika föremål från 1500-talet och framåt. Föredrar man modern konst kanske Moderna museet kan vara någonting, där man hittar den allra senaste moderna konsten från hela världen.

Övriga museer som kan värda ett besök är bland andra Armémuseet, Nordiska museet, Historiska museet och så givetvis Kungliga slottet där man även hittar den spännande Livrustkammaren.

Teater i Stockholm

Stockholm tillhör en av de mest teatertäta städerna i hela världen. Förutom de två stora drakarna, Dramaten och Stadsteatern, finns här även en rad mindre teatrar som till exempel Teater Galeasen, Orionteatern samt Strindbergs Intiman.

Musik i Stockholm

Även musiklivet i Stockholm är brett och digert. Här hittar man allt från stora arenakonserter på till exempel Stockholms stadion, Friends Arena eller Globen till klubbspelningar på mindre spelställen. För den som gillar mer klassiska toner ges det gott om konserter på både Konserthuset och Berwaldhallen. Om man besöker Stockholm bör man verkligen ta chansen att på någon typ av konsert. Oavsett vad man gillar så går det nästan alltid att hitta något som passar.